Alphas stora filmserie

Alpha Sverige använder film för att förmedla budskap på ett nutida sätt. På denna sida beskriver vi kortfattat de olika filmserierna och leder dig vidare till registrering av en kurs vilket alltid är första steget för att få tillgång till dem. Alla filmserier är gratis.

Alphas stora filmserie är skapad för den moderna människan. Den är inspelad över hela världen och innehåller intervjuer med världskända ledare och inspirerande berättelser. Två programledare, Toby Flint och Gemma Hunt, gör Nicky Gumble sällskap i att presentera den kristna trons grunder på ett relevant och engagerande sätt.

Toby Flint och Gemma Hunt är värdar i filmerna.

Toby Flint och Gemma Hunt är värdar i filmerna.

 

UngdomsAlpha

 

UngdomsAlphas filmserie är skapad för att engagera primärt tonåringar i samtal om livet, tro och Jesus. Samtalstid finns insprängt i de korta avsnitten för att göra det enklare för deltagarna att dela sina tankar och frågor. Filmserien passar utmärkt för ungdomsgruppen och gör det enkelt för ungdomar att hålla UngdomsAlpha tillsammans med sina vänner i exempelvis kristna skolgruppen.

Youth alpha.png

Bönekursen

Bönekursen är producerad av 24/7-rörelsens grundare Pete Greig i samarbete med Alpha. Den består av sex filmavsnitt på vardera cirka 15-18 minuter och utgår ifrån bönen "Fader Vår" som Jesus lärde sina lärjungar att be. Utifrån den bönen belyser Pete Greig olika aspekter av bön och hjälper oss växa både i praktik och insikt. Bönekursen är gratis, efter registrering får du en länk till filmerna som både går att streama och ladda ner. På sidan med filmerna hittar du även dokument kring upplägg av varje lektion samt tillhörande frågor.

Skärmavbild 2018-09-21 kl. 23.00.24.png