Ny nationell ledare för Alpha Sverige

Ny nationell ledare för Alpha Sverige

Carl-Henric Jaktlund ny nationell ledare för Alpha Sverige

Carl-Henric Jaktlund har tackat jag till att bli ny nationell ledare för Alpha Sverige. Han efterträder Anders Marklund som haft tjänsten sedan 2008.

– Vi är väldigt glada att Carl-Henric har bestämt sig att tacka ja till vår förfrågan, säger Jonas Eriksson, ordförande för Alpha Sverige. Han passar mycket bra in i vår profil för jobbet och det är intressant att se hur Gud leder i en sån här rekryteringsprocess. Vi har många intressanta saker på gång inom Alpha och vi tror att Carl-Henric kommer kunna leda det arbetet på ett mycket bra sätt.

Carl-Henrik Jaktlund kommer närmast från tjänsten som ledarskribent och debattredaktör på tidningen Dagen, efter att tidigare bland annat arbetat som ungdomspastor inom Pingströrelsen. Han är även författare och har skrivit tre böcker där den röda tråden är att styrka, uppmuntra och vägleda människors kristna tro.

– Det här känns som ett spännande steg för mig och jag ser verkligen fram emot att vara med och forma Alphas arbete framåt i Sverige, inte minst nu när vi lanserar två helt nya filmserier – en för unga och en mer inriktad på vuxna – som går att använda antingen som komplement eller ersättning till de traditionella föreläsningarna. Min ambition är förstås även att fortsätta skriva och vara med och ge mitt bidrag in i samtalet om tro och livet i samtiden, säger Carl-Henric Jaktlund som tillträder sin tjänst i början av 2017.

Find an Alpha near you

Try Alpha

Find out more about Alpha

Learn more

Related